Глътка вдъхновение в едно интервю за 8ми Март

Глътка вдъхновение в едно интервю за 8ми Март

Глътка вдъхновение в едно интервю за 8ми Март

Честит празник, скъпи дами! Бъдете смели, бъдете красиви, бъдете себе си! Нека любовта и мечтите ви обгърнат в щастие. Днешният ден е отреден за признание и благодарност към сложната смесица наречена простичко жена.

international womens day amalgama greetings card

Ето защо 8ми март е чудесен повод да поздравим най-вдъхновяващите жени в живота ни. Нека им благодарим, че ги има и че продължават да ни мотивират да се развиваме и вглеждаме напред. Без тях животът ни със сигурност би бил по-скучен и труден.

Както всяка дама днес и аз имам празник. В ежедневието си се старая да давам добър личен пример както на близките си, така и на непознатите лица, с които ме сблъсква съдбата. Или иначе казано, старая се да бъда добра жена в обществото. Вместо да говоря за себе си обаче, реших днес да споделя от къде аз самата черпя мотивация и кои личности ползвам за пример.

Тази статия представлява интервю с четири млади, очарователни, талантливи и разбира се, вдъхновяващи дами. Те са вплели грацията, красотата, спорта и амбицията в себе си, за да се развиват целеустремено и да сътворяват своя уникален, красив и по-добър свят всеки ден. Насладете се на откровените отговори и може би ще откриете частица истина за себе си в последващите редове.

Приятно четене!

 

Разкажи с няколко думи за себе си…

 

Аз съм Елена, на 24 години. В професионален план съм се ориентирала в маркетинг сферата, а нещото, чрез което изкарвам напрежението и вече е станало мое ежедневие е спортът. 

Активният здравословен живот е една от страстите, а които Елена споделя и в своя уебсайт: elenactive.com

 

 

 

Аз съм Вио. Но съм и Виолета. И не за всички и не винаги съм Вили. Като всички други и аз се опитвам да балансирам различните роли, които имам в живота си – от дъщеря, сестра и леля, през приятелка и любовна партньорка, до йога ученик и учител. Използвам методите на йога, за да бъда по-добра във всяка от тези роли и същите тези методи споделям с хората, които са по пътя към баланс, усъвършенстване и осъзнатост.

 

Вио е преподавтел по йога в Yoga Vibe, можете да я последвате в instagram: @violetaflows

 

Кога започна да тренираш активно?

Елена: От дете се занимавам с някакъв вид спорт, но по-активно стартирах с фитнес тренировките преди около 7-8 години.

Виолета: За първи път посетих йога клас, когато бях на 11г., но практикуването ми реално се задълбочи преди 5-6, когато започнах да разбирам повече философията и принципите на йога и практиката ми мина отвъд физическия аспект.

Какво те мотивира най-много?

Елена: Независимо дали в спорта или не – най-много ме мотивират резултатите, които постигам за себе си. Да видиш как се надграждаш и развиваш е доста мотивиращо. Старая се да не се сравнявам с другите, макар че няма как напълно, а и е добре да си „сверяваме часовника“ от време на време. Няма лошо и в това да се мотивираш от някой друг, от неговите резултати и това да те подтикне да действаш и да разбереш сам за себе си, че и ти можеш като другите!

 

Виолета: Мотивират ме учители, които служат на учениците си. Такива, които говорят и действат от сърцето си. Главната ми мотивация обаче винаги идва от практикуващите в класовете ми. Всеки път, когато в края на практиката, поне един човек си тръгва с усмивка, по-спокоен и по-удовлетворен. Всеки път, когато някой ми сподели, че йога е помогнала в аспект от живота му, си спомням защо започнах и защо продължавам да преподавам. Да знам, че по някакъв начин съм помогнала на някого, ме вдъхновява да уча, да се развивам и да вярвам в това, което правя.

 

Какво те кара да се чувстваш елегантна?

Елена: Обичам да се чувствам комфортно и това за мен е най-важното. Елегантността не се определя само от това каква рокля носиш – елегантността е в маниерите, във вкуса, с който си съчетал нещата. Дори във фитнеса държа да не съм облечена с каквото хвана първо от гардероба. Естествено, чувствам се най-елегантна, когато отделя малко повече време, за да се приготвя за излизане или някой повод – но и за това не е нужно кой знае какви усилия – малко грим, подходящо облекло и добре съчетани бижута и усмивка.

Виолета: На първо място практиката ми ме кара да се чувствам така. Плавните движения и индивидуалността в тях. Но подпомагам усещането си за елегантност с малки “украшения” като шалове през лятото, бижута – предимно обици, колиета и кристални броеници (мали), хубав педикюр (тъй като гледам по-често стъпалата отколкото ръцете си, повече държа на него отколкото на маникюра) хаха.

Коя е най-значимата жена в твоя живот и защо?

Елена: Най-значимата жена в живота ми е моята майка. Това, което имаме с нея е наистина безусловна любов. Знам, че каквото и да направя, тя ще ме обича. Знам, че тя може да ми даде най-добрите съвети, че иска за мен най-доброто. Моята майка е и мой пример в живота, тя е истински герой – падала е и е ставала много пъти. Възхищавам се на силата на духа й, на начина, по който гледа на живота, на позитивизма й, на мъдростта й!

Виолета: Мисля, че това е баба ми. Силна, войнствена, отдадена, нежна и женствена, винаги с достойнство и грация в походката и стойката си, винаги с решителност и устременост в погледа. Невероятна, неповторима, незабравима жена.

Един съвет за читателките на блога…

Елена: Да се радват на малките неща и дори и в онези дни, когато уж всичко е криво и се случва наопаки, да намират по нещо позитивно.

Виолета: Намерете онова, което ви кара да не се чувствате съвсем удобно и приятно в кожата ви. И когато разберете какво е то, потърсете как точно може да го промените, не се примирявайте с нищо в себе си, което може да бъде трансформирано макар и да е трудно. И след това открийте какво ви дава увереност и ентусиазъм. И бъдете отдадени на всичко онова, което ви кара да се чувствате живи, женствени, истински. Тогава истинската ви същност ще се разкрие и тя ще бъде зашеметяваща.

 

Довърши изречението: “Аз съм смесица от…”

Ели: “Аз съм смесица от противоположности”

Вио: “Смесица от бунтовност и смиреност, непоклатимост и уязвимост, разум и емоция.”

 

***

Още веднъж честит 8ми Март!

Амалгама ви пожелава здраве, красота и безброй усмивки, споделени с любимите семейства и приятели. Очаквайте съвсем скоро и втората част от тази публикация с други две вдъхновяващи дами…

Leave a Comment

Your email address will not be published.