Отново с музика! Francofolies Art Fest & Amlgama

Отново с музика! Francofolies Art Fest & Amlgama

Отново с музика! Francofolies Art Fest & Amlgama

И този път се превключваме на лятна фестивална вълна, защото имахме удоволствието да представим Amalgama в Арт зоната на известния музикален фест Francofolies на 22 и 23 юни. 

 “Лято, музика и слънчеви лъчи… колко мъничко й трябва на душата, за да заблести…”

 

В рамките на двата фестивални дни, улица „Сандо и Петър Китанови“ между заведенията Memo и Raffy се преобрази в изкуство, музика и работилнички за таланти. Така третото издание на АртФест Благоевград стана част от ежегодния музикален фестивал Francofolies с пъстър и весел арт базар в центъра на града.

 

 

След двете предходни успешни издания на АртФест Благоевград и Jumaya Stage Fest, смелите организаторки на арт базара превърнаха и следващата си идея в успешен план за действие. Много хора смятат че “три за щастие” е белег за успех и нашият бранд също застава зад тази идеология. Провелото се за трети път събитие представя Благоевград в една добра нова “арт” светлина.

“Нека създадем една традиция в модерно време”, споделя с ентусиазъм Надежда Червенкова. 

 

Надя е една от главните организаторки на базара. Тя ни разказа, че към арт армията на това издание са били селектирани около 40 участници от различни градове в страната. Сподели също, че този път интересът за записване от страна на артистите е бил много по-висок от очакваното. Ентусиасти да се включат със сигурност ще има и в следващите издания.

 

Успехът на участието в един базар не се измерва само в моментните продажби, които един артист би могъл да реализира по време на събитието. Както известният автор Саймън Синек споделя неведнъж в презентациите си, мигновеното възнаграждение, към което нашето поколение непрекъснато се стреми, всъщност е нереализуем мираж. Понякога много по-ценни от няколкото продажби са контактите, които може да завърже, знанията и възможностите, които може да придобие и не на последно място – страхотното прекарване.

 

“За мен като дизайнер, този базар беше полезен и до голяма степен успешен, въпреки количеството дъжд, което се изля върху нас. Успехът бе именно в хората, с които се срещнах там. Наложи се да укрепваме тенти, да крием творчеството си и да сме креативни само както ние си знаем 😉 Но дори без Емо Чолаков да раздава гумени ботуши и шеговити предупреждения, ние успяхме да се справим заедно,” споделя с усмивка Люба

 

 

Хората казват, че една снимка е равна на 1000 думи. Е, в този албум сме събрали няколко, за да ви разкажем и покажем с цветове и емоция как премина третото издание на Арт фест Благоевград. Чакаме с нетърпение следващото пътуване, на което творческият порив ще ни отведе.

 

Следете нашата Facebook страницата, за последващи цветни инициативи. : )

До нови срещи!

Leave a Comment

Your email address will not be published.