Amalgama @ Jumaya Stage Festival 1 – 2 Юни 2018

Amalgama @ Jumaya Stage Festival 1 – 2 Юни 2018

Amalgama @ Jumaya Stage Festival 1 – 2 Юни 2018

Защото интересни неща се случват не само в София!

 

Благоевград е малък, но жизнен и цветен, град пълен с млади и любопитни хора. За разлика от големите градове, като Пловдив и София например, въпреки цветността и интереса, в него много рядко се провеждат творчески събития и фестивали. Много често хората се налага да  пътуват до други градове от жажда за арт събития. За щастие, това е напът да се промени. Тази година ентусиастите от АртФест обединиха усилия с организаторите от Jumaya Stage Fest, за да създадат едно събитие, специално за цяла Югозападна България. Стрийт фестивалът се организира за първа година в Благоевград, като цели да се превърне в традиция.

 

 

Отбележете в календарите 01-02. юни, защото е време за #JumayaStageFestival!

 

Страхотна музика, артисти и изненади очакват всеки гост на събитието. В рамките на двудневния фестивал, някой от няй-популярните български рок изпълнители ще се появят на една сцена, позиционирана в центъра на града, а по всички алеи около нея ще има интересни хендмейд красоти. Арт зоната ще посрещне артисти и занаятчии от Благоевград и други градове на България. Те ще представят  най-различни сфери на изкуството – литература, керамика, изобразително изкуство, мода и дизайн.

 

Приятелите и почитателите на бижутата Amalgama също ще могат да ни открият там. За тези от вас, които все още не знаят, Благоевград е родното място на главната дизайнерката, която стои зад проекта. Люба споделя, че с радост ще представи творчеството си там и се надява фестивалът да донесе много радост и позитивни емоции на всички. “Колкото повече такива инициативи се случват в България, толкова повече талантливи млади хора ще имат възможност да се развиват тук и така, страната ни ще бъде известна със стойностно творчество, а не с проблеми”, споделя още тя. Един ежегоден Арт фестивал би развил всеки български град в много позитивни насоки.

 

“Много ни се иска да направим Благоевград желана дестинация не само заради историческите ценности, които имаме!”, споделя Надежда Червенкова, един от главните организатори.

Събитието се осъществява с голямата подкрепа на Община Благоевград. Желанието на организаторите е Благоевград да се превърне в една модерна Арт дестинация, в която творци от цялата страна, а защо не и от цял свят, да показват вдъхновенията си и да разказват историите си – резултатите от това, че правят каквото обичат!

На 01-02. юни нека посрещнем лятото заедно с едни от най-любимите български групи, сред които: JEREMY, P.I.F.. и Wickeda, NU/ANCE и Skitnicks. Билети ще може да закупите предварително от Stage Bar или на място в дните на фестивала.

 

Amalgama и останалите участници ви очакват!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.