Коледно настроение и красив дизайн

Коледно настроение и красив дизайн

Коледно настроение и красив дизайн

@ – betahaus | Handmade Design Market
Тази година никак не ми е коледно… Изключително нетипично за мен, но едва нa 23 декември сложих няколко украшения вкъщи и малък коледен венец на входната врата. Всичко това – само защото момчетата съседи си бяха сложили украса отдавна и според съквартирантката ми ние изоставахме.
Не ми е коледно, а силно се надявах да стане. Магията да дойде… та нали едва миналата Коледа един човек се опитваше да ме убеди, че чудеса се случват точно по това време на годината.
Е, тази година явно коледният дух не и на мода ;д
Уморена съм, от работа, от срещи и хора, от ежедневието, от себе си. Това последното особено ми е много любимо чувство, защото няма как да се справиш. От хората и от работата можеш някак да избягаш, но как да избягаш от себе си, когато си затворен в собствената си кожа 24/7? Наскоро семейството ми тактично намекнаха, че понякога съм трудно търпима… А мен питате ли ме как издържам сама себе си нон стоп. Трудно е. Тъкмо тук светът на въображението и дизайна ми помагат, пренасят ме в друга реалност, пренасят ме извън себе си…

Когато имате нужда и вие да избягате от градската сивота и шумотевица, и да се докоснете до нещо красиво, посетете някой творчески базар
. Организират ги на многобройни локации и в различни градове, особено по празниците. Приятели, ароматно кафе, топъл сайдер и ръчно правен шоколад…какво повече ти трябва, за да се чувстваш уютно?
Оказва се, че в България има все повече и повече талантливи творци, артисти, дизайнери. Събитията като betahaus l handmade design market им помагат да представят себе си и творчеството си, да съберат нови почитатели и да се забавляват. Такава беше и нашата мотивация да вземем участие…

Handmade Design Market се организира за първи път в София и на 16 и 17 декември събра над 60 творци под покрива на Бетахаус.
По традиция базарът се организира в Бургас, като тази година има 2 поредни издания в два уикенда на декември. Amalgama и Silva Atelier отново представиха ефектната си смесица с комбинирана визия от бижута, аксесоари, и дрехи. Допълнителни снимки от събитието можете да откриете в специално отредения на него албум във фейсбук.
Изчаках известно време, за да напиша този пост с надеждата че коледната магия ще ме завладее преди да го публикувам. Но Коледа отмина и няма нужда да отлагам повече.
Помнете, празниците са за да ви карат да се чувствате щастливи и да бъдете след близките си хора.
Така дори и на вас да не ви е особено коледно, ще направите близките си щастливи и ще успокоени душите си. Макар и без особено коледно настроение прекарах празниците със семейството си сред уюта на познатия дом и всичко беше прекрасно.
Сега съм поела на път. В навечерието на новата година, далеч от дома, далеч от работата и далеч от обичайното… Напуснала съм очертанията на континента и познатия ми свят.
Може би това е моята коледна магия в крайна сметка…

Leave a Comment

Your email address will not be published.